Miten parhaiten ruokkia vauva

Selvitetään yksi asia heti kättelyssä: vauva voi kasvaa ja kukoistaa riippumatta siitä valitsetko imettämisen vai pulloruokinnan. Tärkeämpää vauvan ravitsemukselle muutaman ensimmäisen viikon aikana on, että te molemmat tunnette olonne mukavaksi ja rennoksi. Joten luota vaistoihisi äläkä anna muiden painostaa sinua.

Jos valitset imettää vauvaasi...

...tulet tietämään, että rintamaito sisältää kaiken mitä lapsesi tarvitsee ensimmäisen kuuden elinkuukautensa ajan - aina oikeissa määrissä, oikeassa lämpötilassa, ja aina tarvittaessa missä ikinä olettekin. Vaikka sairastuisitkin, vauvaa se ei haittaa. Itseasiassa, vauva imee maidostasi tärkeitä vasta-aineita ravinteiden lisäksi. Rintamaito toimii kuin rokotus monia akuutteja sairauksia kuten mm. tartuntoja, tulehduksia, ripulia ja allergioita vastaan nyt ja myöhemmin elämässä.

 

Imettäminen on myös sinulle äitinä positiivinen kokemus. Sen lisäksi, että se on käytänöllistä ja auttaa sinua ja vauvaasi sitoutumaan toisiinne, imettäminen rauhoittaa kehoa ja mieltä. Lyhyesti sanottuna, imettäminen antaa vauvallesi ( ja sinulle ) parhaan alun elämässä. Ja tästä johtuen olemme omistaneet kokonaisen osion aiheelle. Klikkaa vain linkkiä Luonnollinen Ruokinta löytääksesi lisää tietoa ja neuvoja. NUKin asiantuntijaryhmä on siellä vastaamassa kysymyksiisi K&V video sessiossa. Olemme myös keränneet kaikki tärkeimmät tiedot sinulle NUK Imetysoppaaseen.

Jos et pysty imettämään vauvaasi…

... pulloruokinta on hyvä vaihtoehto. Pulloja voidaan käyttää pumppaamasi rintamaidon syöttämiseen vauvalle. Muussa tapauksessa nykypäivän äidinmaidonkorvikkeet ovat täysin riittäviä lukuunottamatta niistä puuttuvia vasta-aineita. Pullon käyttäminen lapsesi ruokintaan ei estä vahvan siteen muodostumista sinun ja lapsesi välille. Lisäksi: se myöskin mahdollistaa lapsesi isän, isovanhempien ja muiden huoltajien ruokkia lasta vuorostaan. Älä kuitenkaan anna näiden etujen estää sinua imettämästä, jos se on sinulle mahdollista.

 

NUK Expert Videos

There are transparent and brown soothers. What is the difference between materials?

To the Q&A Session...more...

NUK Expert Videos

How often should I bathe my baby? Can frequent bathing harm my baby's skin?

To the Q&A Session...more...

NUK Expert Petra Fricke

... advises you on proper nutrition during and after pregnancy.

To the Q&A Session...more...