Uuden aikakauden alku.

Nauti joka hetkestä

Viikko 37

Vauva jatkaa kasvamistaan ja on jo noin 45 senttinen ja painaa noin 2400 grammaa. Istukkasi on nyt 20-25 senttimetrin mittainen, kolme senttimetriä paksu ja painaa noin 500 grammaa. Riittävän iso taatakseen ravinteiden ja jätteiden siirtymisen sinun ja vauvan välillä.

Viikko 38

Vauva tuottaa kortisonia, hormoonia joka valmistelee keuhkoja vauvan ensimmäistä hengenvetoa varten. Siitä hetkestä kun vauva syntyy, sen verenkierto irtoaa omastasi, eikä vauva ole enää yhteydessä sinuun. Jos koet pelkoa tai epävarmuutta tulevasta syntymästä - se on aivan normaalia. Monista raskaana olevista naisista tulee erittäin aktiivisia juuri ennen synnytystä, pesien ikkunoita ja pyyhkien pölyjä. Siivoavat "pesän" uutta tulokasta varten. Ei ole mitään tarvetta vastustaa tätä "pesimis vaistoa". Varmista, että laukkusi on pakattu ja valmiina sairaalan synnytysosastoa varten.

Viikko 39

Tila ei riitä. "Vuokralaisesi" on kietonut kädet rintansa ympärille, taivuttanut jalkansa, eikä juurikaan liiku enää tässä vaiheessa. Älä huoli vaikkei vauva enää liikukkaan yhtä paljon. Onhan vauva jo noin 50 senttinen ja painaa noin 3000 grammaa.

Viikko 40

On monia pieniä merkkejä, jotka ilmoittavat, että vauva saapuu pian - kuten yllättävä väsymys tai pahoinvointi. Tämä johtuu hormonaalisista vaihteluista joiden on tarkoitus laukaista synnytys. Menkää sairaalaan kun lapsivetesi tulee tai huomaat verenvuotoa. Sairaalaan kannattaa mennä myös jos koet säännöllisiä supistuksia 5 - 10 minuutin välein vähintään yli tunnin ajan.


Did you know ...

... why breast milk is the best for your baby during the first month?

More info...more...

NUK Expert Videos

Which examinations are performed during pregnancy? What can I expect during the first examination?

To the Q&A Session...more...

All about breastfeeding

Important and helpful tips for giving your child the best start.

Learn more...more...