Uuden aikakauden alku.

Nauti joka hetkestä

Viikko 33

Vauva voi olla jopa 40 senttinen ja painaa 1700 grammaa tässä vaiheessa. Se kääntyy nyt syntymäasentoon. 95 prosentissa tapauksista pää osoittaa alas, ja se on ensimmäinen ruuminosa, joka  tulee ulos maailmaan. Vältä taaksepäin nojaamista ylimääräisen painon tasapainottamiseksi. Tämä muuttaa perspektiiviäsi sekä painopistettäsi, tämä voi saada sinut törmäilemään esineisiin tai pudottelemaan niitä.

Viikko 34

Vauvasi veressä on enemmän kalsiumia kuin sinun omassasi. Se tarvitsee tämän määrän, jotta sen luut voivat kasvaa. Istukka kerää kalsiumia vauvalle ottamalla sen äidin kalsiumivarannoista. Huomio: Äitiysloma alkaa tämän viikon lopussa.

Viikko 35

Vihreä-musta tahmea massa, jota kutsutaan lapsenpihkaksi, täyttää vauvan suoliston. Se muodostuu soluista ja rasvajäämistä lapsivedessä, karvoista, limasta ja sapesta. Tämä massa ulostuu syntymän jälkeen. Useimmat vauvat kääntyvät syntymäasentoon viimeistään tässä vaiheessa. Ajatuksenne keskittyvät enemmän ja enemmän lapsenne saapumiseen. Miltä se tulee näyttämään?

Viikko 36

Vauvan koko kehoa peittävä hieno, nukkamainen utukarvoitus irtoaa. Vauvallanne ei ole vielä omaa immuunijärjestelmää. Se saa vasta-aineensa sinulta ja on suojassa kaikelta mihin sinulla on vasta-aineita. Saatat kokea ajoittaisia supistuksia. Jotkin supistuksista voivat olla kovia ja kivuliaita. Niitä ei kuitenkaan tule usein, eikä säännöllisin väliajoin. Niiden epäsäännöllisyys erottaa ne varsinaisista synnytyksen aikana tulevista supistuksista, jotka tulevat säännöllisin väliajoin.


Did you know ...

... why breast milk is the best for your baby during the first month?

More info...more...

NUK Expert Videos

What can I do if I do not have enough milk?

To the Q&A Session...more...

All about breastfeeding

Important and helpful tips for giving your child the best start.

Learn more...more...