Uuden aikakauden alku.

Nauti joka hetkestä

Viikko 29

Vauvan aivojen kehitys jatkuu. Monimutkainen hermojen verkosto muodostuu. Jokainen "rihma" tässä verkostossa on suojaavan "hihan" sisällä, jotta kaikki stimulaatio voi välittyä nopeammin. Hermosäikeet muodostuvat. Raskaana olevat naiset kerryttävät usein puoli kiloa painoa pelkästään tämän viikon sisällä. Vatsasi kasvaa suuremmaksi ja suuremmaksi. Napasi alkaa työntyä ulospäin.

Viikko 30

Vielä syntymättömän vauvan ihon väri alkaa muuttua punaisesta vaaleanpunaiseksi. Sen pieni keho pyöristyy rasvavarastojen ansiosta, joiden osuus lapsen painosta voi olla jopa kahdeksan prosenttia. Onko vatsasi keskelle ilmestynyt suora, tumma viiva? Sitä kutsutaan Linea Nigraksi, joka voi ilmestyä ihosi lisääntyneen pigmentaation takia. Se häviää ajan myötä vauvan syntymän jälkeen.

Viikko 31

Vauva juo edelleen paljon nestettä, jonka munuaiset, vatsa ja suolisto prosessoivat. Uskotaan, että lapsiveden maku muuttuu äidin ruokavalion mukaan. Pienokainen alkaa myös löytää makuaistinsa. Ole erityisen varuillasi infektioden varalta. Bakteerit ja virukset voivat kulkea istukan läpi tässä vaiheessa, nukkalisäkkäiden muodostama seinä on ohentunut päästääkseen suurempia määriä ravintoa läpi.

Viikko 32

Vauvalla alkaa olemaan ahtaat olot vatsassasi. Se liikkuu vähemmän ja keskittyy enemmän mukavan asennon löytämiseen. Jos vauvanne syntyisi nyt, se todennäköisesti selviäisi. Vaikka sen keuhkot eivät ole vielä täysin kehittyneet, lääketieteellinen teknologia pystyy tukemaan vauvan hengitystä, antaen hyvät mahdollisuudet selvitä. Kohtu voi supistua valmisteluna synnytystä varten. Nämä supistukset kestävät noin 20 sekuntia ja voi olla, että et edes huomaa niitä. Voit kuitenkin tuntea kipua lantiossasi sen laajentuessa.


Did you know ...

... why breast milk is the best for your baby during the first month?

More info...more...

NUK Expert Videos

Which examinations are performed during pregnancy? What can I expect during the first examination?

To the Q&A Session...more...

All about breastfeeding

Important and helpful tips for giving your child the best start.

Learn more...more...