Uuden aikakauden alku.

Nauti joka hetkestä

Viikko 25

Vauva imee lapsivettä suun ja ihon kautta, ja osa siitä vapautuu virtsana. Raskauden loppuvaiheilla lapsivesi vaihtuu kahdessa tunnissa. Määrä vaihtelee 300 millilitran ja 1,5 litran välillä. Omat sisäelimesi työntyvät pois paikoiltaan nopeasti kasvavan vauvan tieltä. Hengittämisestä voi tulla hankalaa ja saatat joutua käymään vessassa useammin.

Viikko 26

Vauva on nyt noin 30 senttimetriä pitkä päästä varpaisiin ja painaa noin 650 grammaa. Jos vauva syntyy etuajassa tässä vaiheessa, sillä on mahdollisuus selvitä. Vatsasi voi olla jo hyvin pyöreä. Voit huomata, että venytetty iho kutiaa yhä useammin ja enemmän, mutta tätä on helppo hallita kosteuttavilla voiteilla. Nukkuminen voi myös tuottaa vaikeuksia.

Viikko 27

Vauvan iho menettää ryppynsä ja alkaa tasoittua kun kasvavat rasvavarastot alkavat näkyä. Vauva elää yhdessä kanssasi - siltä ei jää mitään huomaamatta mitä kehosi sisällä tai sen ulkopuolella tapahtuu. Vauvasi ei myöskään epäröi ilmoittaa siitä sinulle potkuin ja löynnein. Ensimmäinen maito, joka tunnetaan myös nimellä ternimaito, voi olla jo muodostumassa rinnoissasi tässä vaiheessa. Tämä maito on vauvalle helppoa sulattaa ja toimii vauvan ensimmäisinä aterioina syntymän jälkeen, kunnes varsinainen rintamaito alkaa muodostua.

Viikko 28

Vauva avaa silmänsä ja pystyy erottamaan valon ja varjon. Se juo enemmän ja enemmän lapsivettä. Lähes kaikki nesteestä kulkee ruoansulatuksen läpi, suodattuu munuaisten läpi ja kulkeutuu takaisin ulos. Jopa puoli litraa virtsaa kertyy lapsiveden sekaan joka päivä. Painosi nousee nopeasti. Vauvan kasvun lisäksi myös istukka ja sikiöpussi lisäävät painoa. Rasvavarastoja muodostuu ympäri kehoasi, mutta älä taistele niitä vastaan laihdutuskuureilla.


Did you know ...

... why breast milk is the best for your baby during the first month?

More info...more...

NUK Expert Videos

What do I have to observe when buying a breast pump?

To the Q&A Session...more...

All about breastfeeding

Important and helpful tips for giving your child the best start.

Learn more...more...