Uuden aikakauden alku.

Nauti joka hetkestä

Viikko 13

Vauvasi on nyt saanut ensimmäiset luunsa. Jalkojen ja lantion luut ovat nyt näkyvissä ja kylkiluut ovat muodostumassa. Kultainen sääntösi tässä kohtaa tulisi olla, että kaikkea kohtuudella ja lopetat heti kun tuntuu vaikealta - jopa liikunta. Raskaana olevat naiset tuntevat olonsa mukavaksi vedessä. Vesi lievittää niveliisi kohdistuvaa painetta ja vaikeat liikkeet helpottuvat jälleen.

Viikko 14

Harjaantunut silmä pystyy jo tunnistamaan tuleeko teille tyttö vai poika. Sukupuolirauhaset ovat alkaneet tuottaa ulkoisten sukupuolielinten kehitykseen tarvittavia hormooneja. Oletko yli 35? Ei syytä huoleen. Jos vaikeuksia ei ilmene, niin raskautesi pitäisi jatkua loppuunsa normaalisti.

Viikko 15

Vauva pystyy nyt avaamaan ja sulkemaan suunsa ja tekemään imemisliikkeitä. Sen luuranko jatkaa kehittymistään. Lääkärinne pystyy mittaamaan vauvanne pään läpimitan ultraäänellä. Lantiosi katoaa, vatsasi pyöristyy ja hameesi ja housusi alkavat käydä pieniksi. Raskaana olevat naiset usein huomaavat kasvojensa näyttävän pehmeämmiltä ja säteileviltä. Tämä voi johtua täysin normaalista nesteen kertymisestä ihon alle.

Viikko 16

Vauvan kilpirauhanen alkaa toimia ja tuottaa hormooneja eri tehtäviin, kuten kasvun varmistamiseen. Toimiakseen kunnolla kilpirauhanen tarvitsee jodia, jota löytyy ruuasta kuten kalasta. Monet lääkärit suosittelevat jodi-tabletteja, koska jodi on vähäistä monissa ruoissa.


Did you know ...

... why breast milk is the best for your baby during the first month?

More info...more...

NUK Expert Videos

Is it true that one cannot breastfeed with flat or inverted nipples?

To the Q&A Session...more...

All about breastfeeding

Important and helpful tips for giving your child the best start.

Learn more...more...