Uuden aikakauden alku.

Nauti joka hetkestä

Viikko 5

Tämän viikon loppuun mennessä vatsassasi oleva solukko on jo kasvanut alkioksi. Vauva on neljän millimetrin mittainen ja sen sydän alkaa lyödä. Vasta nyt kuukautisten viivästyminen viittaa siihen, että odotat lasta. Raskaustesti tarjoaa lopulliset todisteet ihanista uutisista - vaikka oma olosi ei ehkä olekkaan kovin ihana tässä kohtaa. Hormoonit tekevät monista naisista herkempiä ja ärtyisempiä.

Viikko 6

Jo näinkin aikaisessa vaiheessa kaikki vauvan tärkeimmät elimet ovat muodostumassa, mukaanlukien maksa, vatsalaukka ja suolisto. Perusteet on myös valmiina, sillä aivot ja selkäydin ovat muodostuneet. Myös käsien ja jalkojen alut ovat näkyvissä. Sinussa ei vielä ole huomattavia muutoksia - mahdollista aamupahoinvointia, uniongelmia tai vauvan kehityksestä aiheutuvaa uupumusta lukuunottamatta. On myös hyvin mahdollista, että et koe mitään yleisesti raskauden alkuun liittyviä oireita.

Viikko 7

Alkio on kasvanut noin 14 millimetriseksi. Nenä, korvat ja suu ovat alkaneet muodostua. Jopa kämmenet ja jalkaterät ovat alkaneet hahmottua. Tässä vaiheessa rintasi kasvavat suuremmiksi ja painavammiksi rintaruokintaa varten. Voit myös yllättyä muutoksista haju- ja makuaistissasi. Sinulle voi yllättäen kehittyä uusia mieltymyksiä ja inhoja.

Viikko 8

Vauva painaa nyt noin 1,5 grammaa. Sen sydän lyö kaksi kertaa nopeammin kuin sinun. Pää vaikuttaa kasvavan suhteettomasti vartaloon verrattuna. Vauvalle alkaa kehittya optinen hermosto ja pieni kieli. Selkäranka alkaa muodostua selkäytimen ympärille. On melkein ensimmäisen ultraäänitutkimuksen aika. Vauvan ensimmäisen kuvan näkeminen on myös kannustin isälle tulla mukaan tapaamiseen. Vältä liiallista fyysistä rasitusta, koska se voi saada kohdun supistumaan ja johtaa pahimmassa tapauksessa keskenmenoon. On kuitenkin yleensä erittäin vaikeaa vahingoittaa raskauttasi tässä vaiheessa.


Did you know ...

... why breast milk is the best for your baby during the first month?

More info...more...

NUK Expert Videos

Wie lege ich mein Baby beim Stillen richtig an?

To the Q&A Session...more...

All about breastfeeding

Important and helpful tips for giving your child the best start.

Learn more...more...