Virstanpylväät

  • 4 kuukaudesta eteenpäin vauva liikkuu enemmän ja enemmän - kauemmas ja kauemmas vanhemmistaan. Jos kaikki on mennyt hyvin muutaman ensimmäisen kuukauden ajan, lapsesi on itsevarma ympäristöstään, kohdaten kaiken ympärillään uteliaasti jokellellen.
  • Nyt vauva alkaa tietoisesti ja tarkoituksellisesti tarttua asioihin. Äidin nenään, isoisän silmälaseihin ja takin nappeihin: vauva tutkii niitä kaikkia valtavan keskittyneesti käyttäen käsiään, silmiään ja etenkin suutaan. Joskus jokin asia voi viedä hänen huomionsa useiksi minuuteiksi kerrallaan.
  • Noin kuuden kuukauden iässä tulee toinen edistysaskel: alaetuhampaat. Tämä on selvä merkki siitä, että lapsenne kasvaa ja tarvitsee kiinteää ruokaa maidon lisäksi.
  • Samoihin aikoihin vauva alkaa ymmärtämään puhetta. Hän tietää jo paljon sanoja jotka liittyvät asioihin, ihmisiin ja tilanteisiin hänen lähiympäristössään. Niihin lukeutuu Äiti, hänen oma nimensä, mutta myös empaattinen "kyllä" tai "ei".
  • Kieriminen, konttaaminen, ryömiminen, pinkominen: Lapsi kehittää seikkailullisia tapoja liikkua päästäkseen lähemmäksi asioita jotka ennen olivat hänen ulottumattomissaan. Joten ole varovainen, esimerkiksi vauvan vaippoja vaihtaessa. Vauvaa ei enää voi vain jättää hoitopöydälle siksi aikaa kun haet uuden potkupuvun.
  • Sen myötä kun lapsi tajuaa, että maailmassa on muutakin kuin Äiti ja Isä, alkaa eroahdistus joskus 6 ja 9 kuukauden aikana. Tämän niinsanotun vieraidenpelko- ja ujostelu vaiheen aikana lapsi haluaa vakuuttua siitä, että hän saa sinulta tarvitsemansa tuen ja turvan seikkailuihinsa.

Did you know ...

... …that you can download wonderful Nursery rhymes for free here ?

NUK Genius

The soother for a healthy overall development.

More info...more...

Favorite Videos

Increase your
Anticipation - with the
most beautiful baby
videos our site visitors.

 

To our video gallery...